Vložil: | Lemurka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 3 |
|
|
Použité suroviny receptu Skandinávské jablečné řezy:
0,3 l hrubé mouky
| 0,3 l mouky krupice
| 0,3 l cukru krupice
| 1 prášek do pečiva
| 1 lžička soli
| 1,2 kg jablek
| 1 pudink (jahoda, malina)
| 8 lžic cukru
| 250 g másla
| dle chuti: mletá skořice
| 1 citron
Postup přípravy receptu Skandinávské jablečné řezy:
Hrubou mouku, krupici, pískový cukr, prášek do pečiva a sůl promícháme v sypkou směs. Jablka neloupáme, pouze rozčtvrtíme a vykrájíme jádřince a nastrouháme na tenké plátky.
Pekáček vymažeme máslem, vsypeme do něho 1/3 sypké směsi a rozprostřeme na vrstvu asi 2-3 mm. Na tuto vrstvu naklademe asi 0,5 kg jablek se skořicí, opět nasypeme 1/3 sypké směsi, pokračujeme jablky a stejně tak poslední vrstvu na kterou poklademe hoblinky másla a pečeme při 180°C asi 1-1,5 hodiny dorůžova.
Mezitím do 0,3 l vody vložíme 0,2 kg jablečných plátků, přisypeme 8 lžic cukru a vymačkáme šťávu z 1 citronu - dáme vařit. Pudink rozmícháme v 0,05 l vody a nalejeme do vařících jablek, povaříme asi 3 minuty. Upečené řezy, ještě teplé polejeme pudinkovou polevou a dáme vystydnout.
Vychladlé řezy nakrájíme na jednotlivé porce a podáváme. Můžeme ozdobit šlehačkou. Nejlepší jsou zaleželé alespoň jeden den.
Fotky receptu Skandinávské jablečné řezy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!