Postup přípravy receptu Skopová kýta na česneku:
Skopovou kýtu omyjeme, osušíme a vykostíme. Maso dobře odblaníme a odstraníme tuk. Pak ho natřeme ze všechn stran česnekem, utřeným se solí. Do hrnce dáme tuk a rozpálíme ho. Přidáme cibuli, trochu ji osmahneme, dáme na ni připravené maso a prudce po všech stranách opečeme. Potom snížíme tepelný zdroj na střední stupeň, mírně podlijeme vývarem a přiklopíme pokličkou. Dusíme asi 50 minut za občasného podlévání a obracení masa. Když je maso měkké, vyndáme ho z nádoby, ze šťávy sebereme tuk, přidáme máslo utřené s moukou, dosolíme a ještě krátce povaříme. Je-li třeba, zředíme vývarem. Maso nakrájíme na porce, přelijeme šťávou a horké podáváme.
Přílohy: bramborové knedlíky, vařené brambory, opékané brambory