Použité suroviny receptu Skordalia - bramborové pyré s česnekem:
4 velké brambory, moučné, uvařené ve šlupce a poté oloupané
| 1 palice česneku (stroužky oddělené a oloupané)
| 25 ml bílého vinné octu
| 50 ml olivového oleje
| sůl a pepř podle chuti
Postup přípravy receptu Skordalia - bramborové pyré s česnekem:
Prolisovaný česnek necháme přikrytý v octě 10 minut. Brambory šťoucháme (bez obvyklého přidávání másla a mléka!). Raději nepoužijeme ruční šlehač. Vmícháme česneko-octovou směs do brambor, přidáme olej, sůl a pepř. Jestli je pyré příliš husté, přidáme trochu olivového oleje. Před servírováním necháme pár hodin odstát. Může se stát, že omáčka během této doby trochu zhoustne.
Fotky receptu Skordalia - bramborové pyré s česnekem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!