Použité suroviny receptu Skořicový francouzský toast:
1 nevoskovaný citron
| 1/8 l (1/2 hrnku) vody
| 70 g cukru
| 1 tyčinka skořice
| 2 hřebíčky
| 2 hrušky
| 2 vejce, rozšlehaná
| 1/2 l (2 hrnky) mléka
| 1 špetka soli
| 2 balíčky vanilkového cukru
| 12 krajíců bílého toastového chleba
| 200 g strouhanky
| dle chuti: cukr a skořice
| dle potřeby: přepuštěné máslo na smažení
Postup přípravy receptu Skořicový francouzský toast:
Nastrouhejte citronovou kůru. V hrnci přiveďte k varu vodu s citronovou kůrou, cukrem, skořicí a hřebíčkem.
Oloupejte jablka a hrušky, nakrájte je na čtvrtky a poté na plátky a přidejte je do hrnce.
Povařte spolu s kořením na mírném ohni asi 5 minut.
Zcezené ovoce dejte do misky a tekutinu vařte ještě 10 minut, poté ji přeceďte na ovoce a dejte vychladit.
Rozšlehejte vejce s mlékem, solí a vanilkovým cukrem.
Přelijte vaječnou směsí plátky chleba a nechte je nasáknout.
Obalte krajíce ve strouhance.
Na pánvi rozehřejte máslo a osmažte chleby po obou stranách na mírném ohni.
Posypte chléb skořicovým curem a podávejte s ovocným kompotem.
Pro deluxe verzi vytvořte sendviče z dvou plátků chleba namazaných džemem a poté se řiďte receptem.
Fotky receptu Skořicový francouzský toast:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!