Postup přípravy receptu Skvělý vrstvený dort s karamelem:
Příprava cca 40 minut, pečení cca 48 minut, chlazení cca 60 minut. Vejce, 4 lžíce vody, cukr několik kapek tresti šleháme 8 minut do pěny. Přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva, škrobem a kakaem. Na papír na pečení nakreslíme kolo velké 26 cm, potřeme těstem, opatříme prstencem a postupně pečeme 4 pláty, každý 10-12 minut. Dáme změknout želatinu. 100 g cukru zkaramelizujeme a zředíme šťávu. Kůru se žloutky ušleháme ve vodní lázní do pěny. Přidáme rozpuštěnou želatinu a vychladíme. Smetanu ušleháme dopevna a vmícháme do želírujícího krému. Na upečené kolo položíme prstenec, potřeme 1/4 krému, přiložíme další. Stejným způsobem pokračuje až ke 4. kolu. Slepený dort chladíme hodinu. Odstraníme prstenec. Prohněteme cukr s marcipánem a vyválíme pruh široký 5 cm, kterým obložíme boky dortu. Povrch ozdobíme karambolou, zalijeme zkaramelizovaným cukrem a vidličkou protáhneme přes ovoce.