Postup přípravy receptu Babiččiny tvarohové švestkové knedlíky:
Tvaroh vařečkou rozmnělníme v míse, přidáme rozklepnutá vejce, 1 lžičku soli, krupici a 1/2 mléka a dobře promícháme, pak po částech zapracujeme do těsta hrubou mouku. Bude-li těsto příliš měkké, přidáme více mouky. Zmrzlé švestky otřeme. Na válu tvoříme z těsta válečky, odkrajujeme z nich dílky, z nich tvoříme placičky do kterých pečlivě balíme švestky. V ruce vytvarujeme kuličky. Knedlíky vaříme ve větším množství osolené vody, občas je zamícháme. Když vyplavou nahoru, vylovíme je cedníkem, promícháme s troškou másla a přiklopíme poklicí. Podáváme sypané cukrem (skořicí) a polité máslem.
Fotky receptu Babiččiny tvarohové švestkové knedlíky:
Fotky vložil: Natural,jirajanka,iris,smudlinek