300 g hladké mouky
| podle potřeby: mléko
| cukr
| sůl
| 1 vejce
| brusinky
| pralinky
Postup přípravy receptu Bruselské palačinky:
Do mísy nasypeme hladkou mouku a přilejeme čtvrt litru mléka. Přiklepneme vejce a zamícháme. Podle vlastního uvážení přidáme cukr a sůl (přibližně v poměru 3:1). Promícháme a zatím na pánvi či v hrnci necháme rozpustit pralinky s brusinkami v jemnou polevu. Těsto vlijeme na další pánev a vytváříme palačinky o tloušťce cca 0,4 cm. Pozvolna smažíme (můžeme na jemné vrstvě oleje). Palačinku občas otočíme, aby se nepřipálila. Smažíme dozlatova. Hotové palačinky polejeme polevou a můžeme na vrch přidat další brusinky, šlehačku či zmrzlinu.