600 g cukety
| 200 g polohrubé mouky
| 2 prášky do pečiva
| 2 balíčky vanilkového cukru
| 250 g měkkého tvarohu
| 2 vejce
| sůl
| olej na smažení
| 200 g džemu
| 150 g tvarohu na strouhání
| 250 ml smetany ke šlehání
Postup přípravy receptu Cuketové vdolečky:
Cuketu oloupeme a nastrouháme nahrubo do misky. Jen lehce ji osolíme a přibližně 15 minut ji necháme "vypotit". Poté z ní důkladně vymačkáme přebytečnou tekutinu. Do mísy prosijeme mouku s práškem do pečiva a promícháme se špetkou soli a vanilkovým cukrem. Postupně přidáme tvaroh, vejce a cuketu. Vypracujeme těsto.
V hlubší pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje. Z těsta tvoříme malé placičky a na oleji je zvolna smažíme z obou stran (Placičky během smažení nabudou). Placičky necháme okapat na papírové kuchyňské utěrce. Před podáváním je potřeme džemem, posypeme tvarohem a dozdobíme vyšlehanou šlehačkou.