Postup přípravy receptu Dukátové buchtičky :
Z mléka, mouky, cukru a droždí připravíme kvásek, který po vykynutí smícháme s moukou, mlékem, cukrem, žloutky, solí a rozpušťeným tukem. Vypracujeme v těsto tak, aby se nelepilo na stěny mísy a na vařečku. Necháme vykynout. Potom ho na pomoučené desce vyválíme a malou kolatou formičkou vykrájíme kolečka. Bábovkou formu vymastíme, dáme do ní vrstvu koleček, boky potřeme rozpuštěným tukem, posypeme mletými ořechy, cukrem a rozinkami. Na ně položíme další vrstvu koleček a tak střídáme asi do tří čtvrtin formy. Necháme ještě vykynout. Povrch potřeme tukem a pomalu upečeme v předehřaté troubě. Upečené dukátové buchtičky dáme vychladnout, potom je vyklopíme na mísu a při podávání polijeme krémem.
Dukátové buchtičky můžeme péct i na plechu.
Příprava krému: V části studeného mléka rozkvedláme žloutky, krémový prášek, vanilkový cukr a přidáme do zbylého mléka, které jsme dali vařit s 50 g cukru. Za stálého míchání na mírném ohni povaříme a do horkého krému přimícháme bílkový sníh, ušlehaný s 50 g moučkového cukru. Krém připravíme těsně před podáváním.
Fotky receptu Dukátové buchtičky :
Fotky vložil: Radůzka,uschi3,kacice,Peggy89,ivanao