Postup přípravy receptu Dukátové buchtičky s krémem:
Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr a osolíme. Uprostřed vyhloubíme důlek, rozdrobíme do něj
droždí, přidáme trochu cukru, zalijeme několika lžícemi vlažného mléka a posypeme moukou. Po
vykynutí smícháme s moukou, přilijeme mléko, přidáme rozehřáté máslo, žloutky, cukr a osolíme. Zpracujeme vláčné těsto, vmícháme omyté a osušené rozinky a necháme vykynout. Pak těsto vyválíme na asi 2 cm vysoký plát a z něj krájíme čtverce asi 2 x 2 cm. Zakulatíme je, rovnáme do dobře vymaštěného pekáče a potřeme rozpuštěným máslem, aby se při pečení neslepily. Necháme je ještě vykynout a upečeme ve středně ohřáté troubě dozlatova. Podáváme polité vanilkovým krémem. Příprava krému: V trošce studeného mléka rozmícháme vanilkový pudink, přidáme zbytek mléka, cukr a vanilkový cukr, rozšleháme se žloutky a za stálého šlehání necháme nad párou zhoustnout.
Fotky receptu Dukátové buchtičky s krémem:
Fotky vložil: Vlamape,katyakaty,sylver,vilka,marpa,MichelePrg