Postup přípravy receptu Jasmínová rýže s jablky:
Jablka oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nastrouháme na hrubém struhadle.
Jasmínovou rýži uvaříme v mléce, ne úplně doměkka. Necháme ji chvíli odstát. Můžeme trochu osladit, ale nemusíme, rýže je sama o sobě nasládlé chuti.
Větší a vyšší hrnec nebo pekáček vymažeme máslem. Rýži rozdělíme na tři díly - tři vrstvy. Dáme první vrstvu rýže, posypeme skořicí, mletými oříšky a dáme vrstvu jablek, můžeme posypat moučkovým cukrem, ale není to třeba. Ještě jednou zopakujeme - rýže, skořice, ořechy, jablka a zakončíme vrstvou rýže. Posypeme skořicí.
Rýžový nákyp vložíme do předehřáté trouby a necháme chvíli zapéct.
Ihned podáváme, ale jasmínová rýže chutná dobře i vychladlá.