Vložil: | Alenice51 |
Porcí: | 12 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 25 |
|
|
Použité suroviny receptu Kynuté karásky s mákem:
350 g hladké mouky
| 350 g polohrubé mouky
| 100 g tuku
| 70 g cukru
| 2 žloutky
| 1 sáček vanilkového cukru
| 1,5 sáčku sušeného droždí
| cca 3/8 l vlažného mléka
| cca 1 lžička citronové kůry (může být i sušená)
| 1/2 lžičky soli
Postup přípravy receptu Kynuté karásky s mákem:
Mouky vsypeme do mísy a zamícháme do nich sušené droždí. Přidáme žloutky, rozpuštěný vlahý tuk, vanilkový cukr a citronovou kůru a opatrně přiléváme vlažné mléko. Těsto nesmí být moc řídké. Nejdříve suroviny proděláme v míse, nakonec přidáme sůl a po dalším prohnětení vyklopíme na vál. Těsto zpracováváme tak dlouho, až je hladké a nechytá se rukou ano válu. Vrátíme do mísy, přikryjeme fólií a necháme asi hodinu kynout. Po vykynutí vyvalujeme asi na prst silné válečky dlouhé asi 15 cm. Vždy ze tří splétáme copánky - karásky. Na plech klademe volně, při pečení ještě nabydou. Necháme asi půl hodiny dokynout, pak potřeme bílkem, posypeme mákem a dáme péci cca 25 minu do zlatova. Trouba je vytopená asi na 180 st, asi po 5 minutách teplotu zmírníme. Z tohoto množství je asi 14 karásků.
Fotky receptu Kynuté karásky s mákem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!