Postup přípravy receptu Kynuté knedlíky s povidly:
Droždí rozmícháme s cukrem, rozředíme je malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu mouky a rozmícháme, až vznikne řídké těstíčko - kvásek, který necháme na teple vykynout. Do zbylé mouky (trochu necháme na vyválení těsta), přidáme vejce, sůl, vykynutý kvásek a zbylou dávku vlažného mléka. Směs pečlivě promícháme, vypracujeme hl. těsto a nelepivé těsto a dáme vykynout. Vykynuté těsto pak rozválíme na silnější plát (asi 10-15 mm) a nakrájíme čtverce potřebné velikosti. Na jednotlivé dílky naneseme rozmíchaná povidla, pečlivě zabalíme knedlíky a necháme je kynout. Nakonec je dáme do vařící vody (mírně osolené) a vaříme 10-12 minut. Po vyjmutí z vody knedlíky ihned propichujeme špejlí, aby se knedlíky nesrazily. Před podáváním knedlíky sypeme směsí moučkového cukru a skořice a přelijeme rozpuštěným máslem.
Fotky receptu Kynuté knedlíky s povidly:
Fotky vložil: Vlaďuša,Natural,uschi3,Marci7,Nandiči