200 g rýže
| 200 ml vody
| 200 ml mléka
| 200 ml smetany
| špetka soli
| 70 g cukru
| 30 g medu
| 100 g másla
| 1 pomeranč
| 1 grep
| 350 g hroznového vína
| 2 čerstvé fíky
| 2 kiwi
| 1 banán
| plátky citronové kůry na ozdobu, lísteček máty
Postup přípravy receptu Mléčná rýže:
Postup přípravy:
Nejdříve propláchneme rýži a vsypeme do vroucí osolené vody. Přilijeme mléko a za stáleho míchání vaříme, dokud rýže není ideálně měkká a kaše nezhoustne.
Do rýže vmícháme máslo a smetanu, osladíme cukrem a medem a necháme odstavit.
Pomeranč s grepem rozdělíme na měsíčky, kiwi oloupeme a porkájíme na půlkolečka. Kuličky vína přepůlíme, fíky rozkrojíme na čtvrtky.
Do hlubších misek postupně vrstvíme ovoce a mléčnou rýži.