Postup přípravy receptu Rýžový nákyp s pudingem:
Rýži několikrát propláchneme horkou vodou, zalijeme mlékem asi 2 cm nad povrch rýže, přidáme velkou lžíci cukru, špetku soli a lžíci másla a dusíme na mírném ohni pod pokličkou asi 30 minut. Než se rýže udusí připravíme si vanilkový puding. Obsah jednoho balíčku rozmícháme ve čtvrt litru mléka. Přidáme lžíci cukru a za stálého míchání povaříme, až puding zhoustne. Ze dvou vajec oddělíme bílky od žloutků. Puding necháme vychladnout, potom do něj vmícháme žloutky a smícháme s připravenou rýží. Oloupeme 3 jablka, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na malé kousky. Jablka přimícháme k uvařené rýži s pudingem a žloutky. Nakonec ve šlehači ušleháme tuhý sníh ze dvou bílků a velice opatrně ho vmícháme do rýže s jablky a pudingem. Pekáč vymažeme máslem, směs do něj přendáme a nahoře poklademe plátky másla. Zapékáme asi 20 minut.