Žemle nakrájejte na plátky a dejte do hlubší mísy. Mléko zahřejte, rozpusťte v něm cukr, krupici a máslo, nalijte na žemle a zakryté nechte chvíli stát. Pak přimíchejte rozšlehaná vejce. Rebarboru oloupejte, omyjte, nakrájejte na kostičky, posypejte směsí cukru moučkového a vanilkového se skořicí a promíchejte. Ohnivzdornou mísu vymažte máslem a vysypejte strouhankou. Na dno položte polovinu žemlí, na ně navrstvěte připravenou rebarboru a zakryjte druhou polovinou žemlí. Dejte péct do trouby na 175°C. Upečenou žemlovku posypejte moučkovým cukrem.
Vyzkoušejte další báječné recepty na přípravu ŹEMLOVKY:
Žemlovka s jablkyTvarohová žemlovka s jablky a skořicíNepečená žemlovkaZeleninová žemlovka se špenátemŽemlovka s banány se smetanou