Použité suroviny receptu Sladká kaše se švestkami:
750 ml mléka
| 150 g rýže
| špetka soli
| 400 g švestek
| 4 lžíce ovocného sirupu
| 4 lžičky cukru moučka
| 4 lžičky másla
| rozinky
Postup přípravy receptu Sladká kaše se švestkami:
Rýži propláchneme několikrát teplou vodou a necháme na sítu okapat. Pak ji nasypeme do 250 ml vroucí, mírně osolené vody a vaříme asi 5 minut. Potom přidáme mléko a za stálého míchání při mírné teplotě vaříme rýži doměkka. Švestky opláchneme, osušíme, podélně rozkrojíme na čtvrtky a pecky odstraníme. Jestliže použijeme ovoce z kompotu, tak je nejdříve necháme na sítu okapat. Ovocný sirup si zahřejeme. Teplou rýžovou kaši rozdělíme do čtyř hlubokých talířů a ozdobíme čtvrtkami švestek. V hrnku si rozpustíme máslo. Kaši posypeme moučkovým cukrem a polijeme rozpuštěným máslem. Nakonec ozdobíme po okraji věnečkem z rozinek a podle chuti přelijeme ještě teplým ovocným sirupem.
Fotky receptu Sladká kaše se švestkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!