Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny Ryby - roční horoskop na rok 2025Ryby - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 26.02. 2025
Dnes má svátek Dorota
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Sladké labutě

fotka Sladké labutě
Vložil:
Porcí:10
Doba přípravy: 95 min
Hodnocení:  ++++++++-_
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Sladké labutě:

200 g hladké mouky  | 4 ks vejce  | 80 g oleje  | 2,7 dl vody  |  špetka soli  |  tuk na vymazání plechu  |  moučkový cukr na posypání  |  Náplň:  | 200 g vanilkového pudinkového krému  | 150 g rostlinné smetany ke šlehání  | 150 g obyčejné smetany ke šlehání  | 60 g vaječného likéru

Postup přípravy receptu Sladké labutě:

Vodu s olejem a solí přivedeme k varu. Přisypeme prosátou mouku a za stálého důkladného míchání restujeme na mírném ohni (odpalujeme), až se těsto přestane lapit na dno a vařečku. Vložíme ho do mísy a za stálého míchání necháme vychladnout. Pak vmícháme jedno po druhém vejce a propracujeme vařečkou, až vznikne hladké, husté, lesklé a měkké těsto. Třetinu naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na vymazaný plech nastříkáme oválky nebo "srdíčka". Ze zbylého těsta nastříkáme sáčkem s úzkou hladkou trubičkou tvary podobné číslici 2. Vše vložíme do trouby vyhřáté na 230°C, krátce zapečeme, až se těsto nafoukne (trvá to asi 5 minut, troubu přitom neotvíráme), pak snížíme teplotu na 160-170°C a dopečeme dozlatova. Korpusy necháme vychladnout a mezitím vyšleháme rostlinnou smetanu, zašleháme do ní našlehanou šlehačku a vyšleháme dopevna. Zlehka vmícháme pudink a ochutíme likérem, případně přisladíme. Oválky nebo srdíčka podélně rozkrojíme a vrchní díly ještě podélně rozpůlíme. na spodní díly nastříkáme krém, vmáčkneme do něj upečené "dvojky" jako krky s hlavičkami a na závěr do krému lehce vmáčkneme rozpůlené vršky jako křidélka. Před podáváním labutě pocukrujeme.


Fotky receptu Sladké labutě:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Sladké labutě
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !