Postup přípravy receptu Sladké labutě:
Vodu s olejem a solí přivedeme k varu. Přisypeme prosátou mouku a za stálého důkladného míchání restujeme na mírném ohni (odpalujeme), až se těsto přestane lapit na dno a vařečku. Vložíme ho do mísy a za stálého míchání necháme vychladnout. Pak vmícháme jedno po druhém vejce a propracujeme vařečkou, až vznikne hladké, husté, lesklé a měkké těsto. Třetinu naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na vymazaný plech nastříkáme oválky nebo "srdíčka". Ze zbylého těsta nastříkáme sáčkem s úzkou hladkou trubičkou tvary podobné číslici 2. Vše vložíme do trouby vyhřáté na 230°C, krátce zapečeme, až se těsto nafoukne (trvá to asi 5 minut, troubu přitom neotvíráme), pak snížíme teplotu na 160-170°C a dopečeme dozlatova. Korpusy necháme vychladnout a mezitím vyšleháme rostlinnou smetanu, zašleháme do ní našlehanou šlehačku a vyšleháme dopevna. Zlehka vmícháme pudink a ochutíme likérem, případně přisladíme. Oválky nebo srdíčka podélně rozkrojíme a vrchní díly ještě podélně rozpůlíme. na spodní díly nastříkáme krém, vmáčkneme do něj upečené "dvojky" jako krky s hlavičkami a na závěr do krému lehce vmáčkneme rozpůlené vršky jako křidélka. Před podáváním labutě pocukrujeme.