Toustový chléb zbavíme kůrek.
Vejce rozklepneme do mělké nádoby a důkladně je rozšleháme vidličkou s 6 lžícemi mléka a skořicí. Toastový chléb nakrájíme na trojúhelníky a necháme ho chvíli máčet v ochucených vejcích. Postupně tak namočíme všechny trojúhelníky chleba.
Na pánvi rozehřejeme polovinu másla a oleje. Postupně na ní 2 minuty na každé straně opečeme dozlatova toastový chléb. Podle potřeby přidáváme máslo a olej. Nadbytečný tuk odsajeme na vrstvě papírových utěrek, opečený chléb udržujeme teplý.
Na pánvi rozehřejeme zbývající máslo, přilijeme zbývající mléko a zlatý sirup a vmícháme cukr. Za stálého míchání přivedeme k varu. Horkou polevou přelijeme opečené trojúhelníky toastového chleba. Sladké trojúhelníky podáváme teplé.
Fotky receptu Sladké trojúhelníky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!