Použité suroviny receptu Sladkokyselá čínská polévka:
4-6 sušených, namočených čínských hub
| 120 g vepřového nebo kuřecího masa
| 1 kostka tofu
| 50 g bambusových výhonků - plátků
| 600 ml vývaru (může být i z kostky)
| 1 lžíce čínského rýžového vína nebo suchého sherry
| 1 lžíce světlé sójové omáčky
| 1 lžíce rýžového octa
| 1/2 lžičky čerstvě namletého pepře
| 1 lžíce maizeny rozmíchané v 1 lžíci vody
| dle chuti: sůl
| 1 vejce
Postup přípravy receptu Sladkokyselá čínská polévka:
Z hub vymačkejte vodu a odstraňte nožky. Houby, maso, tofu a bambusové výhonky nakrájejte na plátky.
Ve woku přiveďte do varu vývar a přidejte nakrájené suroviny. Přiveďte znovu do varu a vařte asi 1 minutu.
Přidejte zbývající suroviny a znovu vařte. Přidejte maizenu rozmíchanou se lžící studené vody a míchejte do zhoustnutí. Vidličkou rozšlehejte vejce a pomalu a malým pramínkem nalijte do polévky.
Fotky receptu Sladkokyselá čínská polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!