Postup přípravy receptu Sladkokyselá kuřecí polévka:
Houby necháme hodinu změknout ve vodě. Tofu nakrájíme na kostičky. Mrkve a šalotky očistíme a nakrájíme na tenké proužky.
Připravíme si marinádu na maso. Rýžové víno smícháme se solí,pepřem, sójovou omáčkou, podzemnicovým olejem a polovinou lžíce škrobové moučky. Kuřecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme a vložíme do marinády, kde se bude asi půl hodiny marinovat. Řeřichu omyjeme, osušíme a nasekáme.
Kuřecí vývar ohřejeme a podle chuti jej okořeníme protlakem, cukrem, sambal oelek a octem. Přidáme sójové výhonky a mrkev a polévku vaříme na mírném ohni asi 5 minut. Pak přidáme houby, šalotky a kostičky tofu. Polévku necháme vařit ještě asi 3 minuty.
Škrobovou moučku smícháme s 2 lžícemi vody a vlijeme do polévky, kterou necháme zavařit. Nakonec přidáme do polévky kuřecí maso a vaříme ještě několik minut.
Uvařenou polévku podáváme horkou a zdobíme řeřichou.