Postup přípravy receptu Sladkokyselý kapr:
Porce kapra opláchneme a osušíme. Osolíme je, okořeníme koriandrem, zakapeme šťávou z jednoho pomeranče, posypeme trochou cukru a uložíme na tři hodiny do chladu. Pak vložíme porce kapra do pekáčku, poklademe je kolečky nakrájenými z druhého pomeranče, zakapeme olejem a v troubě vyhřáté na 170 stupňů Celsia pečeme 20 minut dozlatova. Upečené rybí maso vyjmeme a udržujeme v teple. Do výpeku v pekáčku přidáme chilli omáčku, nakrájené chilli papričky, šťávu a nakrájenou kůru z limetky a povaříme 3 minuty. Na závěr omáčku zahustíme lžičkou škrobové moučky rozmíchanou v troše studené vody. Porce kapra upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s rýží nebo pečivem.