Vložil: | Hankca |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Sladký nákyp z krupicové kaše s jablky a mandlovými lupínky:
0,4 l mléka
| 0,4 l vody
| špetka soli
| 150 g pšeničné krupice
| 250 g polotučného tvarohu
| 0,1 l smetany
| 2 vejce
| 1 citron
| citronová kůra
| 5 PL cukru
| 2 PL vanilkového cukru
| 4 velká jablka, nastrouhaná na hrubém struhadle
| mandlové lupínky na posyp
Postup přípravy receptu Sladký nákyp z krupicové kaše s jablky a mandlovými lupínky:
0,4 l mléka a 0,4 l vody přivedeme k varu, přidáme špetku soli, vmícháme pšeničnou krupici a za neustálého míchání uvaříme krupičnou kaši. Necháme přikryté odstát asi 10 min.
Nasledně smícháme uvařenou kaši s tvarohem a smetanou, přidáme 2 rozšlehaná vejce, šťávu z jednoho citronu, citronovou kůru a cukr.
Vmícháme nastrouhaná jablka a směs nalijeme do vymaštěné zapékací mísy. Posypeme mandlovými lupínky a pečeme na střední příčce v troubě předehřáté na 200 C, asi 40 min.
Alternativně ochutíme mletou skořicí, nebo připravíme s jiným ovocem
Fotky receptu Sladký nákyp z krupicové kaše s jablky a mandlovými lupínky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!