Postup přípravy receptu Sladký ořechový řez:
Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem a žloutky do světlé pěny. Přidáme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, vlažné mléko a jemně mleté ořechy. Vše dobře promícháme a jako poslední vmícháme tuhý sníh z bílků.
Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech (nebo použijeme pečící papír) a v předehřáté toubě pečeme asi 20 minut na 175 °C. Upečený korpus necháme vychladnout.
Změklé máslo utřeme s cukrem, vmícháme vejce (čerstvé, nejlépe domácí) a vyšleháme do pěny. Nakonec přimícháme Salko (odměříme). Pozor, všechny suroviny musí mít stejnou, pokojovou, teplotu, aby se dobře spojily! Krém natřeme na vychladlý korpus, uhladíme a vložíme do chladničky ztuhnout.
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme tuk a mícháme, až vznikne lesklá poleva. Polevou přelijeme vychladlý korpus, necháme mírně zatuhnout a poté si do čokolády nožem uděláme mřížku na krájení čtverečků. Do každého čtverečku vložíme na ozdobu kandované ovoce (třešni).
Sladký ořechový řez necháme zatuhnout a pak krájíme na čtverce.