Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
7. 10. 2007 Slané pečivo
Příprava receptu Křenové větrníčky: Upečeme větrníčky z odpalovaného těsta - přivedeme k varu vodu se solí a tukem, vsypeme mouku, dobře promícháme a ještě pár minut mícháme na plameni. Necháme vychladnout a zašleháváme vejce jedno ... ... …více»
|
7. 10. 2007 Zeleninová jídla
Příprava receptu Květákový koláč: Listové těsto necháme rozmrazit. Květák rozdělíme na malé růžičky a omyjeme. Podusíme na lžíci másla, přilijeme vodu a povaříme asi 10 minut. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
Troubu předehř ... …více»
|
7. 10. 2007 Zeleninová jídla
Příprava receptu Zelný koláč s paprikovou omáčkou: Z mouky, soli, vloček másla a 4 lžic studené vody vypracujeme těsto a dáme na 2 hodiny vychladit.
Zelí vymačkáme a posekáme. Slaninu nakrájíme na nudličky a rozškvaříme na 1 lžíci oleje. Zelí smích ... …více»
|
7. 10. 2007 Slané pečivo
Příprava receptu Mandlové slané pečivo: Tvrdý sýr nastrouháme najemno, oloupané mandle nastrouháme nebo nasekáme nahrubo. Přidáme ostatní suroviny a vytvoříme těsto. Necháme chvíli vychladit. Těsto vyválíme (nejlépe mezi dvěma kusy ... ... ... …více»
|
7. 10. 2007 Zeleninová jídla
Příprava receptu Pórkový koláč: 500 g pórku nakrájíme nadrobno a osmahneme na másle. V kysané smetaně rozmícháme 1 vejce, sůl, na kostky nakrájenou slaninu, dochutíme kořenící směsí MAGGI Harmonie Chuti a nakonec smícháme s osmažený ... …více»
|
7. 10. 2007 Slané pečivo
Příprava receptu Mangoldový dort: Listové těsto podle návodu rozmrazíme, plátky dáme na sebe a rozválíme. Těstem vyložíme dno a boky velké dortové formy, kterou jsme vypláchli vodou a vysypali moukou. Mangold očistíme, umyjeme, nakráj ... …více»
|
6. 10. 2007 Slané pečivo
Příprava receptu Spišské pirohy se slaninou: Z mouky, vejce, vody a soli vypracujeme těsto, které vyválíme a nakrájíme na tak velké čtverce, aby na jednu porci vyšli tři pirohy.
Náplň: uvařené brambory prolisujeme, přidáme brynzu, koření, sů ... …více»
|
6. 10. 2007 Bramborová jídla
Příprava receptu Brynzové pirohy: Náplň: Uvařené brambory rozmačkáme, smícháme s brynzou, osolíme a posypeme nakrájenou pažitkou nebo koprem.
Z mouky, vejce, soli a z vody vypracujeme tuhé těsto. Vyválíme na moukou posypaném válu, ... …více»
|
6. 10. 2007 Slané pečivo
Příprava receptu Langoše od slovenské babičky: Kváskem zaděláme těsto. Do skoro hotového těsta přidáme olej.
Dáme do mikrotenové tašky dolů do lednice (hodně nabyde!) do druhého dne.
Potom děláme langoše tak, že je vytahujeme rukama v plac ... …více»
|
6. 10. 2007 Slané pečivo
Příprava receptu Špenátový koláč: Troubu předehřejeme na 220 stupňů. V kastrolu zpěníme cibuli a česnek, poté přidáme špenát a dusíme.
Potom přilijeme smetanu, nastrouhanou nivu a mícháme až se sýr rozpustí a pak ochutíme oregánem ... …více»
|