Těsto: 4 ks vejce
| 1/4 l vody
| sůl
| 90 g Hery
| 140 g hrubé mouky
| Náplň: křen podle chuti
| 2 ks pomazánkového másla
| 2 ks šlehačky
Postup přípravy receptu Křenové větrníčky:
Upečeme větrníčky z odpalovaného těsta - přivedeme k varu vodu se solí a tukem, vsypeme mouku, dobře promícháme a ještě pár minut mícháme na plameni. Necháme vychladnout a zašleháváme vejce jedno po druhém. Těsto dáme do zdobícího sáčku a na vymaštěný plech stříkáme malé větrníky. Dáme do dobře vyhřáté trouby na 200 stupňů a alespoň 5 minut neotevíráme troubu, aby neunikla pára. Pak zmírníme teplotu a dopečeme. Vychladlé rozkrojíme a naplníme krémem.
Krém - do hlubší mísy dáme pomazánková másla, přilijeme šlehačku a šleháme elektrickým šlehačem až vznikne tuhý krém. Nakonec zašleháme strouhaný křen. Toto množství krému vystačí i na dvě dávky odpalovaného těsta.
Fotky receptu Křenové větrníčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!