Listové těsto necháme rozmrazit. Květák rozdělíme na malé růžičky a omyjeme. Podusíme na lžíci másla, přilijeme vodu a povaříme asi 10 minut. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
Troubu předehřejeme na 225 stupňů. Slaninu nakrájíme na kostičky a s žampiony opečeme na lžíci másla.
Těsto rozválíme na pomoučněném válu a vložíme do vymazané formy. Přitom vytáhneme jeden okraj. Předpečeme asi 15 minut.
Smícháme květák a houby, osolíme, opepříme a rozprostřeme na těsto.
Na polevu rozšleháme vejce se smetanou. Petrželku posekáme a vmícháme do vaječné smetany. Osolíme a okořeníme pepřem a muškátem. Směsí polijeme zeleninu. Květákový koláč pečeme zhruba 30-40 minut dozlatova.
Fotky receptu Květákový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!