250 ml mléka
| 25 g rozpuštěného sádla
| 1,5 lžíce oleje
| 1 lžička kmínu
| 1,5 lžičky soli
| 500 g hladké mouky
| špetka cukru
| 2 lžičky sušeného droždí
| 1 vejce na potření
| hrubá sůl a kmín na posypání
Postup přípravy receptu Kynuté dalamánky:
Všechny suroviny smícháme tak, aby vzniklo hladké těsto, které se nelepí. Na teplém místě necháme vykynout. Po vykynutí vytvarujeme bochánky (asi 60 g) a necháme je kynout. Po oplynutí 15 minut rozválíme na šišky a dáme na plech s pečicím papírem. Dalamánky potřeme vejcem rozšlehaným s vodou, oděláme rýhy a posypeme solí a kmínem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C dorůžova.
Fotky receptu Kynuté dalamánky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!