250 g základní jahelné kaše (200 g jáhel, špetka soli, 1/4 l mléka, 1/2 l vody)
| 1 lžíce roslinného másla
| 1 cibule
| 150 g vařených luštěnin
| 3 stroužky česneku
| 2 lžíce pažitky
| 1/10 l mléka
| 1 vejce
| sůl
| Vegeta speciál
| 1 lžička sójové omáčky
Postup přípravy receptu Slaný jahelníkový nákyp:
Na másle do zlatova osmahneme nakrájenou cibuli. Přidáme vařené sójové boby nebo čočku a část nakrájené zelené natě. Vše smícháme do základní jahelné kaše. Dochutíme Vegetou speciál a sójovou omáčkou, česnekem. Směs dáme na vymazaný pekáček, zalijeme vejcem rozmíchaném v mírně ochuceném mléku. Upečeme do červena. Podáváme nakrájené na díly, zdobené zbývající pažitkovou a petrželovou naťí.
Fotky receptu Slaný jahelníkový nákyp:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!