Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDYNejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.12. 2025
Dnes má svátek Vlasta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Slávky v bílém víně

fotka Slávky v bílém víně
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 5

Použité suroviny receptu Slávky v bílém víně:

2,5 kg čerstvých jedlých slávek  | 2 cibule  | 2 mrkve  | 2 tenké řapíky celeru  | 10 kuliček jalovce  |  máslo  | 500 ml bílého vína  | 2 bobkové listy  |  sůl  |  mletý pepř

Postup přípravy receptu Slávky v bílém víně:

Mušle propláchneme pod tekoucí studenou vodou a důkladně odrhneme kartáčkem. Mušle přebereme a vyhodíme otevřené. Cibuli oloupeme a nahrubo nakrájíme. Mrkve oloupeme, celer očistíme a obojí nakrájíme na malé kostky. Kuličky jalovce zlehka rozmačkáme.

Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo, na kterém zeleninu s jalovcem podusíme, pak přilijeme víno a asi 250 ml vody, přidáme bobkové listy, osolíme a opepříme. Vše uvedeme k varu, do hrnce přidáme mušle a pod pokličkou na středním ohni je asi 10 - 15 minut dusíme, dokud se mušle neotevřou. Mušle, které se neotevřely, vyhodíme. Uvařené mušle podáváme i s vývarem a pečivem.


Fotky receptu Slávky v bílém víně:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Slávky v bílém víně
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
    Náš tip


    Další tipy


    NAVŠTIVTE NÁS ...
    PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

    Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !