Použité suroviny receptu Slavnostní hrášková s krůtím masem:
1 cibule
| 1 lžíce másla
| 1 brambora
| 300 g mraženého hrášku
| 500 ml slepičího vývaru z kostky
| 100 g mandlových lupínků
| 200 ml smetany ke šlehání
| 100 g krůtích prsíček
| 1 lžíce másla
| pepř
| sůl
| muškátový oříšek
| zelená petrželka na ozdobení
Postup přípravy receptu Slavnostní hrášková s krůtím masem:
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a necháme na másle zesklovatět. Bramboru také oloupeme, nakrájíme na kostky a přidáme s hráškem k cibuli. Zamícháme a po chvíli zalijeme vývarem. Vaříme přikryté pokličkou asi 10 minut. Mezitím si opražíme na teflonové pánvi bez tuku mandlové lupínky. Dotuha ušleháme smetanu a mandle do ní vmícháme. Maso nakrájíme na nudličky a na rozpuštěném másle ho opečeme do zlatova. Polévku rozmixujeme, osolíme a opepříme a ochutíme strouhaným muškátovým oříškem. Rozdělíme ji na talíře, vmícháme mandlovou šlehačku a přidáme nudličky opečeného masa. Ozdobíme zelenou petrželkou.
Fotky receptu Slavnostní hrášková s krůtím masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!