Vložil: | Yourimp |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 3 |
|
|
Použité suroviny receptu Slavnostní polévka:
1 kg vepřových žebírek nebo nožiček
| celer, zelená část pórku, petržel a bosvazek zeleniny (cibule, bkový list)
| sůl a pepř
| po hrnku mléka a krupice
| 1 lžíce másla
| 2 vejce
| 125 g dlouhozrnné rýže
| 100 g rozinek
| 300 g mrkve
| 100 g celeru
| 200 g pórku
Postup přípravy receptu Slavnostní polévka:
Maso povařte ve 2 l vody, seberte pěnu a přidejte polévkovou zeleninu a sůl. Maso uvařte doměkka.
Mléko, máslo a trochu soli svařte, přisypte krupici a vymíchejte těsto. Nechte je prochladnout, pak po jednom vmíchejte vejce.
Rýži uvařte ve slané vodě, nechte ji nasucho propařit. Vmíchejte rozinky a naplňte hrníčky. V nich rýži ohřejte ve vodní lázni.
Zeleninu očistěte, nakrájejte ji na jemné nudličky, přidejte do vývaru. Z těsta lžičkou vykrajujte nočky a uvařte je ve slané vodě.
Vše připravte k podávání s vařenými bramborami a petrželkou.
Fotky receptu Slavnostní polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!