Použité suroviny receptu Slavnostní vaflová pyramida:
Na těsto:
| 100 g másla nebo rostlinného tuku
| 100 g moučkového cukru
| 2 vejce
| 100 g polohrubé mouky
| 5 lžic solamylu
| 1/2 lžičky prášku do pečiva
| 5 lžic mléka
| 1 lžička oleje
| Na náplň a ozdobení:
| 500 g jahod
| 300 ml smetany ke šlehání
| 1 ztužovač šlehačky
| 3 lžíce jahodové marmelády
| dle chuti: drobné čokoládové ozdoby
Postup přípravy receptu Slavnostní vaflová pyramida:
1. Máslo nebo rostlinný tuk ušleháme s moučkovým cukrem do pěny. Přidáme vejce a do hladkého krému postupně zamícháme střídavě mouku, kterou jsme promíchali se škrobovou moučkou, práškem do pečiva a po lžicích mléko.
2. Elektrický vaflovač nahřejeme na potřebnou teplotu a pečící desky potřeme tence olejem. Nalijeme těsto (asi 3 polévkové lžíce na jednu dávku) a postupně upečeme pět křupavých vaflí.
3. Mezitím očistíme jahody. Osušíme je a pokrájíme na plátky (zhruba půl centimetru silné). Smetanu ušleháme dotuha. Vmícháme ztužovač a pro lepší barvu i chuť propasírovanou marmeládu. Jahodovou šlehačku naplníme do cukrářské zdobičky se širší hvězdicovou trubičkou.
4. Na čtyři prochladlé vafle naneseme šlehačku, na kterou poklademe jahody. Z připravených vaflí sestavíme věž. Poslední, pátou, rozdělíme na jednotlivá srdíčka, která ozdobně posadíme na špičku.
5. Před podáváním moučník ještě pocukrujeme nebo poprášíme kakaem a popřípadě ozdobíme čokoládovými ozdobami.
Fotky receptu Slavnostní vaflová pyramida:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!