Použité suroviny receptu Sleďový salát s jablky a křenem:
500 g sleďů
| 4 větší jablka
| 250 ml smetany
| 2 lžíce hořčice
| křen dle chuti
| sůl
| citrón
| okurka
| kapie na ozdobu
Postup přípravy receptu Sleďový salát s jablky a křenem:
Vykuchané sledě bez hlavy uvaříme v trochu osolené vodě s octem doměkka. Pak je necháme vychladnout, částečně vykostíme a nakrájíme na menší kousky. Jablka oloupeme a nakrájíme na malé nudličky. Zvlášť rozmícháme ve smetaně hořčici, očištěný nastrouhaný křen a vše spojíme s vychladlou rybou. Dobře promícháme a podle chuti osolíme. Salát ozdobíme na misce nebo na talíři citrónem, sladkokyselou okurkou a kapií. Podáváme s chlebem nebo s bílým pečivem.
Fotky receptu Sleďový salát s jablky a křenem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!