Postup přípravy receptu Šlehačkovo-ovocný dort se želatinou:
Upéct a nechat vychladnout. Korpus je nízký, udělala jsem proto dva a promazala meruňkovým džemem! Po vychladnutí uvaříme buď pudink ze 350 ml vody, 2 lžic sojového mléka, 1 vanilkového pudinku a lžíce cukru. Po částečném zchladnutí jsem přidala trochu másla. Nebo: šťáva z kompotu, kterou dolejeme vodou, aby toho bylo 750ml + 2 vanilkové pudinky + cukr Mírně prochladlé nalijeme na upečený korpus a dáme vychladit do lednice. Můžeme natřít slabou vrstvou šlehačky /dle diety/. Naskládáme ovoce a zalijeme vlahou želatinou (500 ml šťávy z kompotu + 1 želé červené De.Oetker) Zdobíme šlehačkou s pomocí zdobičky.