Použité suroviny receptu Slepice na paprice s žemlovými knedlíky:
50 g mouka hrubá
| 0,2 l smetana
| 350 g žemle
| 7 g paprika mletá
| dle chuti: sůl
| 1 l voda
| 1 ks slepice
| 2 ks cibule
| 50 g mouka hladká
| 3 lžíce petrželka
| 3 ks vejce
| 50 g sádlo
| 15 g máslo
| 0,3 l mléko
Postup přípravy receptu Slepice na paprice s žemlovými knedlíky:
Slepici rozdělíme na čtyři díly. Osolíme a obalíme v paprice. Na sádle opečeme dozlatova cibuli a přidáme čtvrtky slepice, krátce opečeme a zalijeme vodou. Slepici dusíme doměkka a šťávu zahustíme jíškou. Krátce provaříme a zjemníme smetanou na šlehání. Dochutíme a přecedíme. Žemle nakrájíme na kostičky a navlhčíme mlékem. Přilijeme těstíčko připravené ze žloutků, mléka, soli, mouky, sněhu z bílků a petrželová natě. Zlehka promícháme. Zabalíme do alobalu pomaštěného máslem a vytvoříme váleček o průměru asi 5-7 cm. Vaříme ve vroucí vodě zhruba 15 minut. Knedlík podáváme nakrájený na plátky se slepicí na paprice.
Fotky receptu Slepice na paprice s žemlovými knedlíky: