Použité suroviny receptu Slepičí polévka s jarními bylinkami :
1 ks slepice
| 2 l vody
| 1 ks mrkev
| 1 ks petržel
| kousek celeru
| 1 ks cibule
| kousek petrželové a celerové natě
| 2 stroužky česneku
| bobkový list
| nové koření
| celý černý pepř
| sůl
| 1–2 lžíce nasekaných jarních bylinek
Postup přípravy receptu Slepičí polévka s jarními bylinkami :
Slepici očistíme a vložíme do hrnce s teplou vodou. Osolíme (asi dvě lžičky), přidáme koření, česnek, přiklopíme a vaříme přibližně 30 minut. Poté k vývaru přidáme i očištěnou zeleninu (vcelku) a vaříme dalších 20 minut. Vyjmeme slepici i zeleninu a vývar přecedíme přes hustý cedník. Slepici stáhneme z kůže a trochu masa pokrájeného na malé kousky vrátíme do polévky. Stejně tak do ní vrátíme i část nákrajené nebo vidličkou rozmačkané zeleniny. Polévku přivedeme k varu a zavaříme do ní třeba kapání (1 vejce, 2 lžíce mouky a špetka soli), nudličky či třeba knedlíčky. Na talíři posypeme slepičí polévku sekanými bylinkami.
Fotky receptu Slepičí polévka s jarními bylinkami :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!