Postup přípravy receptu Slepičí polévka s vaječnou sedlinou:
Slepici opláchneme a přikrytou vaříme ve dvou litrech vody se solí, bobkovými listy, celým pepřem a hřebíčky přibližně 60-90 minut. Slepici vyjmeme a kůži odstraníme. Maso vykostíme a nakrájíme na kousky. Vývar přecedíme přes jemné síto. Hráškové lusky opláchneme a přepůlíme. Rajčata omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky. Hráškové lusky pět minut povaříme ve vývaru. Asi po čtyřech minutách přidáme rajčata. Vložíme zpět maso a prohřejeme. Na sedlinu lehce rozšleháme vejce, mléko, sůl, pepř a muškátový oříšek, nalijeme do vymazané ploché nádoby, vložíme do horké vodní lázně a necháme srazit. Překlopíme na talíř a ze sedliny vypíchneme zajíčky. Do porcí polévky vložíme sedlinu a ihned podáváme posypané pažitkou nebo petrželkou.