Postup přípravy receptu Slepičí polévka se šunkovou sedlinou:
Očištěnou slepici vložíme do studené osolené vody, přidáme pepř, nové koření a přivedeme k varu. Na mírném plameni vaříme, až slepice změkne. Asi čtvrt hodiny před dokončením přidáme zeleninu, cibuli a dovaříme. Měkkou slepici vyjmeme, polévku procedíme, část masa obereme z kostí a pokrájíme na kostičky. Sedlinu pokrájíme rovněž na kostičky a splečně s masem, pokrájenou pažitkou vložíme do polévkové mísy. Zalijeme horkou polévkou a podáváme. Příprava sedliny: Vejce rozšleháme s mlékem a solí. Nalijeme do vymaštěného kastroku, přidáme drobné nakrájenou šunku. Vložíme do většího kastrolu s vrstvou vody do výše 2 cm a upečeme v troubě až sedlina ztuhne.