Použité suroviny receptu Slepičí vývar s nočky a nudlemi:
1/4 slepice
| 100 g kořenové zeleniny
| 1 malá cibule
| 50 g vlasových nudlí
| 100 g mletého masa (vepř.nebo telecí)
| 1 žemle
| 1 žloutek
| sůl
| pepř
| petrželka
Postup přípravy receptu Slepičí vývar s nočky a nudlemi:
Do hrnce s osolenou studenou vodou vložíme očištěnou rozseknutou slepici a zvolna uvedeme do varu. Sebereme tmavou pěnu a dále vaříme, až je maso poloměkké. Přidáme očištěnou zeleninu, cibuli a vaříme doměkka. Zvlášť v osolené vodě uvaříme vlasové nudle a propláchneme je sudenou vodou. Slepičí vývar scedíme do jiného hrnce a povaříme. Mleté maso dobře promícháme s máčenou žemlí, žloutkem, solí a pepřem. Lžičkou vykrajujeme noky a uvaříme je ve voucím vývaru. Nakonec přidáme uvařené nudle a na nudličky nakrájenou zeleninu. Jednotlivé porce polévky posypeme jemně nasekanou petrželkou.
Fotky receptu Slepičí vývar s nočky a nudlemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!