Vložil: | xvaneckova |
Porcí: | 3 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 13 |
|
|
Použité suroviny receptu Slovenská fazolová polévka nakyselo:
200 g suché bílé a barevné fazole
| 0,5 l mléka
| 3-4 lžíce hladká mouka
| sůl, pepř celý, nové koření, bobkový list, ocet
| lžíce másla
Postup přípravy receptu Slovenská fazolová polévka nakyselo:
Fazole, nejlépe míchané bílé i červené, namočíme přes noc ve studené vodě. Dáme vařit, po 2-3 minutách vodu slijeme a dáme čistou. Pak uvaříme v papiňáku do měkka (cca 3/4 hodiny) společně s kořením. Nesolit!! Když jsou fazole měkké, vybereme koření, zahustíme moukou rozšlehanou v mléce(nebo smetaně) a osolíme. Podle chuti okyselíme octem. Nakonec vložíme a necháme rozpustit kousek másla pro zjemnění chuti. Ideální přílohou jsou bramborové trojhránky - viz. recepty - přílohy.
Fotky receptu Slovenská fazolová polévka nakyselo:
Fotky vložil: uschi3,damami,vilka