Postup přípravy receptu Slovenská kapustnica s klobáskou:
Sušené houby si předem namočíme a překrájíme. Maso očistíme a nakrájíme nadrobno. Střední cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Zelí scedíme a překrájíme, lák nevyléváme.
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso, osolíme, přidáme kmín a papriku a osmahneme. Pak mírně podlité vodou maso dusíme do poloměkka. Vložíme překrájené zelí, lák ze zelí a vodu, přidáme namočené drobně pokrájené houby. Kdo houby nejí, nemusí je tam dávat. Vaříme tak, aby zelí nebylo úplně rozvařené.
Klobásu nakrájíme na plátky a opečeme na pánvi. Dáme ji do kapustnice. Nakonec přilijeme smetanu smíchanou s moukou a necháme přejít varem.
Slovenskou kapustnicu podáváme nejlépe s chlebem.