Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 05.02. 2025
Dnes má svátek Dobromila
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Slovenská zelňačka (kapustnica) se sušenými švestkami a klobásou

fotka Slovenská zelňačka (kapustnica) se sušenými švestkami a klobásou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 155 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Slovenská zelňačka (kapustnica) se sušenými švestkami a klobásou:

250 g uzeného plecka  | 300 g kysaného zelí  | 50 g sušených švestek  | 2 cibule  | 4 stroužky česneku  | 4 kuličky pepře a nového koření  | 2 bobkové listy  | 1 lžička sladké papriky osmahnutá na lžíci másla  | 1 nožka paprikové klobásy (čabajky apod.)  | 150 ml smetany rozmíchané s 1 lžíci hladké mouky  |  sůl a pepř na dochucení

Postup přípravy receptu Slovenská zelňačka (kapustnica) se sušenými švestkami a klobásou:

1. Dobře omyté uzené dejte vařit a hned sceďte; tak odstraníte přebytečnou uzenářskou sůl. Pak ho zalijte vlažnou vodou a uveďte znovu do varu. Po dvaceti minutách přidejte vymačkané a překrájené zelí (lák si nechte na závěrečné dochucení). Pak přihoďte cibuli nakrájenou na kolečka, oloupaný česnek, sušené švestky, nakrájenou klobásu, koření a mírně vařte asi dvě hodiny. Měkké maso vyjměte a nechte trochu vychladnout.
2. Polévku mezitím zahustěte smetanou s moukou; přidejte osmahnutou papriku a ještě krátce povařte. Vraťte maso nakrájené na úhledné kousky, a je-li třeba, ještě polévku dochuťte lákem, solí a pepřem. Podávejte nejlépe s chlebem, případně s jiným čerstvým pečivem.


Fotky receptu Slovenská zelňačka (kapustnica) se sušenými švestkami a klobásou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Slovenská zelňačka (kapustnica) se
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !