Postup přípravy receptu Slovenské krvavničky:
Žemle nakrájíme na kostičky a na plechu na sucho v troubě opečeme, až jsou křupavé, pak zalejeme přecezenou krví. Sádlo nakrájíme na kostky a vyškvaříme. Oddělíme škvarky a na sádle opražíme na jemno nakrájenou cibuli. Vepřový ořez uvařený ve slané vodě vyjmeme a rozsekáme spolu se škvarky. Zlehka vmícháme do namočených žemlí s krví rozsekané maso, škvarky a cibuli a plníme do střev, která nejsou šlemovaná a jsou širší. Krvavničky vaříme ve vodě 90°C horké tak dlouho, až Po vpichu špejlí neteče krev. Vařené opláchneme ve studené vodě, poklademe na prkénko a necháme v chladné místnosti zatuhnout. Během chladnutí musíme krvavničky několikrát otočit, nejméně však třikrát, aby se sádlo rovnoměrně v krvavničce rozptýlilo.