Postup přípravy receptu Sluky pečené, ochucené koňakem:
Připravené, očištěné sluky osolíme, slabě opepříme, svážeme, potom je obalíme celé do plátku slaniny a nití ovážeme. V hrnci rozpálíme máslo a sluky v něm nejdříve po obou stranách rychle opečeme. Pak je podlijeme vývarem, přidáme jedlé vnitřnosti, dáme do trouby a upečeme doměkka (to trvá asi 30 až 50 minut), při pečení je obracíme a vypečenou šťávou přeléváme.
Když jsou měkké, přelijeme je koňakem, který zapálíme, zakryjeme pokličkou a krátce ještě podusíme. Pak sluky vyjmeme, zbavíme provázků, urovnáme na nahřátou mísu a ozdobíme zelenou petrželí. Šťávu z upečených sluk zahustíme strouhaným chlebem, promícháme s jedlými vnitřnostmi sluk, ochutíme citrónovou šťávou a cayenským pepřem, krátce zavaříme a podáváme zvlášť v omáčníku.