Postup přípravy receptu Smažené česnekové špagety:
Špagety uvaříme podle návodu na obalu, pouze dobu vaření zkrátíme asi o 4 minuty, než je doporučeno. Špagety nesmí být měkké. Uvařené je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
Česnek oloupeme. Petrželku jemně nasekáme.
Špagety budeme smažit postupně, celé množství rozdělíme asi na 4 - 5 porcí. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, prolisujeme do něho jeden stroužek česneku, přidáme jednu porci špaget, asi lžíci nasekané petrželky a chvíli smažíme. Pokud nespěcháme, můžeme si špagety osmažit až dozlatova a dokřupava. Před koncem smažení trochu pokapeme těstoviny sójovou omáčkou, opepříme a promícháme.
Tímto způsobem osmažíme každou porci scezených špaget.
Smažené česnekové špagety podáváme samotné, vylepšit je můžeme nastrouhaným sýrem. Vhodné jsou i jako příloha k masu.