Použité suroviny receptu Smažené krupicové krokety:
3/8 l mléka
| 160 g krupice
| 30 g másla
| 1 vejce
| 50 g strouhaného tvrdého sýra
| muškátový oříšek
| strouhanka
| sůl, olej na smažení
Postup přípravy receptu Smažené krupicové krokety:
Krupici vsypte tenkým praménkem do horkého osoleného mléka, přidejte máslo a za stálého míchání vařte, až se těsto nelepí na dno a stěny nádoby. Sejměte je z plotýnky, po částečném prochlazení vmíchejte vejce, strouhaný sýr a strouhaný muškátový oříšek a rozetřete v plát o síle 1 cm na prkénko posypané strouhankou. Z vychladlého těsta nakrájejte obdélníček a osmažte je po obou stranách na rozehřátém oleji. Krokety můžete před smažením také obalit v hladké mouce, ve vejci rozšlehaném s trochou mléka a ve strouhance a usmažit dorůžova. Podávejte k pečeným masům a k dušené zelenině.
Fotky receptu Smažené krupicové krokety:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!