350 g polohrubé mouky
| 80 g másla
| 2 lžíce citrónové šťávy
| 1 dl bílého vína
| 3 lžíce smetany
| 1 lžíce cukru
| 1 špetka soli
| 3 žloutky
| dle potřeby: olej na smažení
| dle chuti: moučkový cukr na posypání
| 1 vanilkový cukr
Postup přípravy receptu Smažené pečivo:
Do prosáté mouky rozdrobíme změklé máslo, přidáme cukr, citróonovou šťávu, špetku soli a smetanu, podle potřeby zalijeme vínem a zaděláme tužší těsto. Necháme asi 2 hodiny rozležet. Poté těsto rozválíme na slabý plát (asi 2 mm), nakrájíme na obdélníky nebo kosočtverce a v rozehřátém oleji smažíme dorůžova. Pečivo sypeme cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem a podáváme.
Fotky receptu Smažené pečivo:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!