500 g větších žampionů
| 100 g vepřového masa
| 100 g hovězího masa
| 200 g uzeného bůčku
| 0,1l studené vody
| 1 lžíce hladké mouky
| 1 ks vejce
| olej na smažení,sůl,pepř
| mouka a strouhaná houska na obalení
Postup přípravy receptu Smažené plněné žampiony:
Žampionům odstraníme nožičky, které použijeme na omáčku nebo do polévky. Kloboučky neloupeme, pouze opereme v cedniku pod tekoucí vodou. Necháme okapat a plníme masovou směsí do tvaru koule. Směs připravíme smícháním umletého masa a bůčku s vodou, lžíci mouky, pepřem a solí. Koule obalujeme a smažíme na oleji v teflonové pánvi jako řízky. Smažené plněné žampiony podáváme s bramborovou kaší.
Fotky receptu Smažené plněné žampiony:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!