Postup přípravy receptu Smažené rybičky z mražené tresky:
Filé necháme rozmrazit při pokojové teplotě a dohladka rozmixujeme. Přendáme ho do mísy, přidáme majoránku, tři lžíce hladké mouky, tvaroh, sůl a jedno vejce. Vše promícháme na hladkou hmotu. (Pokud by byla příliš řídká, přidáme strouhanku.) Rybí směs rozdělíme na čtyři díly a z každého vytvarujeme rybku. Můžeme je také vypíchnout větší formičkou ve tvaru ryby. Takto připravené rybky položíme na alobal a dáme do mrazáku zatuhnout, aby se s nimi dobře pracovalo. Potom ztuhlé rybky obalíme ve zbylé mouce, rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Na rozpáleném oleji je pozvolna osmažíme dozlatova a pak necháme okapat na papírových utěrkách. Podáváme s lehkým bramborovým salátem.